İlişkisel Dinamik Perspektifte Aktarım Odaklı Kişilik Bozuklukları Psikoterapisi
top of page
Ara

İlişkisel Dinamik Perspektifte Aktarım Odaklı Kişilik Bozuklukları Psikoterapisi

Güncelleme tarihi: 25 Ağu 2023





A M A Ç


“Kişilik Bozuklukları” konusu psikoterapinin temel çalışma alanlarından birini oluşturmaktadır. Yaşanan birçok zorlanmanın, psikofizyolojik sorunların, evlilik, iş ve diğer ilişkilerdeki uyumsuzlukların kaynağı olabilen kişilik bozuklukları, eğitimimizde psikanalitik yaklaşım çerçevesinde işlenecektir. Eğitim içeriğimiz kişilik bozukluklarının teorik içeriğini, psikoterapi sürecini, terapist yaklaşımlarını ve psikiyatrik müdahale ile işbirliği koşullarını kapsayacak nitelikte olup katılımcıların deneyim yaşamaları ve beceri kazanmaları hedefiyle tasarlanmıştır.


İ Ç E R İ K

  • Kişilik, mizaç, karakter, kendilik kavramları ve bu kavramların psikoterapi sürecini belirleyen etkileri

  • Gelişimsel dönemlerin kişilik ve kişilik bozukluklarına etkileri (Psikotik düzlem, Borderline düzlem, Nevrotik düzlem, Sağlıklı düzlem)

  • Dürtü kuramı, nesne ilişkileri yaklaşımı, ego psikoloji, nöropsikobiyolojik yaklaşım ve bağlanma stilleri kapsamında kişilik bozuklukları

  • Diğer psikopatolojiler ile kişilik bozuklukları etkileşimi,

  • Kişilik örgütlenmesi yaklaşımına göre kişilik bozuklukları

  • Kişilik bozuklukları sınıflaması yaklaşımları: Antisosyal, Şizotipal, Paranoid, Şizoid, Borderline, Narsisist, Histriyonik, Bağımlı, Obsesif Kompulsif, Somatize, Yaygın Kaygılı (Kernberg, Masterson, Kohut, Psikiyatrik)

  • Kişilik bozukluklarına yönelik terapötik yaklaşımlar, bu yaklaşımların nedensellikleri ve etkileşimleri

  • Kişilik bozukluklarına yönelik, psikiyatrik tedavi ile psikoterapi entegrasyonuKişilik bozukluklarında “travmanın” ele alınışıKişilik bozukluklarında psikoterapötik süreç yaklaşımları: Öykü alma, terapötik kontrat oluşturma, aktarım/karşı aktarım yönetme, nötral duruş, ilişkisel yaklaşım, netleştirme, yüzleştirme, yorumlama, aynalama, sessizliği yönetme, öznellikler arası etkileşim vb.

  • Vaka paylaşımları ve Süpervizyon


S Ü R E & Ü C R E T B İ L G İ S İ

27 Şubat-9 Mayıs

60 saat / ₺

Erken ödeme, grup indirimleri ve taksit imkanı mevcuttur.

Kontenjan: 30 Kişi


K İ M L E R İ Ç İ N

Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik 4. Sınıf, yüksek lisans öğrencileri ve mezunları. Tıp Fakültesi, Hemşirelik (psikiyatri alanında), Aile Danışmanlığı bölümlerinin mezunları içindir.


Bilgi & Kayıt İçin: 0535 915 09 73




260 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page